חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חברת השמירה בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ

תאריך פרסום : 24/03/2011 | גרסת הדפסה
עש"א
בית משפט השלום חיפה
6602-09-10
24/03/2011
בפני השופט:
שולמית ברסלב

- נגד -
התובע:
חברת השמירה בע"מ ח.פ. 51-009598-7 ע"י ב"כ עוה"ד שאול ציוני ו/או אלי פילרסדורף ו/או מרק לייזרוביץ
הנתבע:
בנק הפועלים בע"מ – סניף ראשי (700)
פסק-דין

פסק דין

 

1.לפניי ערעור על החלטת כבוד רשם ההוצאה לפועל גור שי מיום 15/8/10 בתיק הוצל"פ שמספרו 02-15687-98-2 (להלן "תיק ההוצל"פ"), לפיה חוייבה המערערת מכוח סעיף 48 לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז-1967 (להלן "חוק ההוצל"פ") לשלם למשיב סך של 15,719 ₪ על חשבון חובו של מר דנינו שגיא משה (להלן "החייב").

2.        ויאמר מיד - לאחר שעיינתי בערעור ושמעתי את טיעוני הצדדים, נחה דעתי כי דין הערעור להתקבל.

3.בשלב זה, אין מחלוקת, באשר לעובדות העיקריות הדרושות לענייננו:

3.1ביום 20/4/98 פתח המשיב תיק ההוצל"פ כנגד החייב.

3.2לבקשת המשיב הוטל עיקול על כספי החייב שהוחזקו אצל המערערת בה עבד החייב (להלן "צו העיקול") והעיקול נרשם אצל המערערת.

3.3ביום 19/10/09 הגישה המערערת לרשם ההוצל"פ בקשה להורות איזה סכום ניתן לשלם לחייב ואיזה סכום עליה להעביר למשיב.

בבקשתה מפרטת המערערת כי החייב סיים את עבודתו אצלה בתאריך 13/9/09 ויתרת החשבון לזכותו עומדת על סך ברוטו של 19,833 ₪, לפי הפירוט הבא: פיצויים - 8,307 ₪; פדיון חופשה - 4,101 ₪; הבראה - 425 ₪; הודעה מוקדמת - 7,000 ₪ (להלן "הבקשה למתן הוראות").

3.4ביום 17/11/09, ומשלא נתקבלו אצלה החלטות מהוצל"פ לרבות לעניין הגשת תגובות - שבה המערערת וביקשה החלטה בבקשתה למתן הוראות.

3.5ביום 15/12/09, או בסמוך לכך, המציא החייב למערערת את החלטת רשם ההוצל"פ מיום 15/12/09 עם חותמת של לשכת ההוצל"פ בחיפה, כשהיא חסרה.

בתיאור הבקשה מצוין "בקשה לביטול עיקול בחשבון עו"ש בבנק דיסקונט וביטול עיקול משכורת בחברת השמירה, החייב הציג תשלום ראשון".

בהחלטה גופא מצוין כי ראש ההוצל"פ נעתר לבקשת החייב לביטול עיקול על חשבון העו"ש של החייב ובנוסף: "כמו כן אני מורה על ביטול העיקול על משכורתו של החייב בחברת "השמירה"." אין המשך של ההחלטה.

בכותרת מצוין כי המדובר בהחלטה בבקשת החייב מיום 15/12/09 (להלן "ההחלטה החסרה").

3.6להחלטה החסרה צורף טופס ביטול עיקול מיום 15/12/09 חתום על ידי ההוצאה לפועל בתוספת חותמת בו מצוין, בין היתר:

"על פי החלטת כב' השופט/רשם ההוצל"פ/רשם ההוצאה לפועל מיום 15/12/09 6990660944 המצ"ב

..בוטלו העיקולים שהוטלו ביום _____ על נכסי החייב הנ"ל,

כדלקמן:

נא לפעול עפ"י ההחלטה המצ"ב...".

3.7ביום 20/12/09 הומצאו למערערת מסמכים מלשכת ההוצל"פ בצירוף חותמת (מקור), המכותרים בכותרת: "הדפסה חוזרת של הליך מבוטל עיקול צד שלישי" אשר על פיהם

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ